петък, 30 ноември 2007 г.

Зонално занятие на експертите от НТЛ


На 29 и 30-ти ноември бе проведено зонално занятие на експертите от НТЛ и БНТЛ, чийто домакин бе сливенската Дирекция. Откриването се извърши лично от Директора на ОДП-Сливен комисар Чавдар Божурски. Участваха представители на звената от НИКК, столичната, ямболската, хасковската, старозагорската, кърджалийската, бургаската и др. лаборатории от страната, както и представители на експертните служби към военна полиция.

На проведеното в заседателната зала на хотел CHATEAU ALPIA занятия бяха разгледани някои актуални въпроси относно техническото изследване на документи, графическите изследвания, както и полевата детекция на определени видове наркотични вещества. На официалната вечеря, преминала в другарска атмосфера колегите обмениха по между си ценен практически опит, осъществиха контакти за съдействие и взаимопомощ в процеса на по-нататъчната си работа.

Благодарение на добрата организация и чудесните условия, участниците останаха доволни от ползотворната среща и си пожелаха скоро да имат и други подобни възможности за контакт по между си.

сряда, 28 ноември 2007 г.

Нова жертва на скоростта в Нова Загора




Висока скорост и невнимание са вероятните причини водачът на л.а. Опел Вектра движейки се в посока юг по ул. Цар Освободител да пропусне левия завой пред входа на хлебозавода и изгубвайки управлението над автомобила се удря последователно в каменна ограда на частен дом, гараж, бетонен електрически стълб и преобръща в ляво от пътя.

В следствие на удара в стълба водачът загива на място.

От началото на годината до сега това е четвъртото по ред произшествие на това място, като причините за възникването им са сходни по между си.
Гаражът и оградата на дома, югоизточно от завоя често търпят поражения от напускащите платното за движение автомобили.
Независимо от ограничението на скоростта, вертикалната и хоризонтална маркировка на пътя, този завой се оказва фатален за много водачи.