събота, 3 юли 2010 г.

131 години от създаването на МВР


На 5 юли 1879 година Княз Александър Батенберг подписва Указ №1 за създаване на Министерство на вътрешните работи и назначава Тодор Бурмов за министър на вътрешните работи, министър на просвещението и за първи председател на Министерски съвет.
От 1992 година 5 юли е официален празник на служителите от вътрешното ведомство. По традиция празника се чества ежегодно, като в тържествена обстановка се поощряват отличилите се служители.

Тази година под звуците на химна на МВР бяха наградени за постигнати професионални успехи следните служители от РУП-Нова Загора :

инсп. Петко Бахов
инсп. Даньо Георгиев
инсп. Андреан Джамбазов
инсп. Петър Енчев
инсп. Иван Русев
инсп. Стоян Желязков
гл.полицай Румен Стефанов
гл.полицай Иван Маринов
полицай Радостин Стоянов
полицай Косьо Раднев


По случай празника на МВР – 5 юли ръководството на РУ-Полиция Нова Загора поздравява всички свои служители и техните семейства, с пожелания за бъдещи успехи !

петък, 2 юли 2010 г.

Заловени крадци от частни домове

След проведени спешни оперативно-издирвателни мероприятия бяха задържани извършителите на серия кражби на автомобилни акумулатори и медни съдове, велосипеди и други вещи от частни домове. Същите за кратък период от време са взломявали вратите на множество дворове и гаражи в Нова Загора през нощта, докато обитателите на домовете почиват. Двамата извършители са гастрольори с адресна регистрация в гр.София. Същите са извършили над 20 подобни кражби и в съседни региони. Част от откраднатите вещи са върнати на собствениците им. На задържаните ще бъде поискана постоянна мярка за неотклонение задържане под стража.