събота, 26 януари 2008 г.

ЗАЛОВЕНИ КРАДЦИ НА ПАМЕТНИЦИ


През нощта на 24-ти срещу 25.01.2008г. е задържана организирана група, занимаваща се с кражба на паметници.

Лицата И.К. на 34г и Р.Л. на 27г. въоръжен със законно притежаван пистолет, са спрени за проверка от автопатрулен екип. В автомобила им е открита бронзова скулптура - бюст, предмет на кражба, лостове, 15kg чук и други инструменти.

Според компетентен източник цената на метала от който е изработена статуята надхвърля 2000 лв. Високата изкупна цена на цветните метали, както и наличието на множество пунктове за изкупуването им, изкупуващи видимо крадени вещи насърчават крадците. Преди месец "изчезнаха" бронзовите паметници в още 2 села от новозагорска и радневска община.

петък, 25 януари 2008 г.

ПТП край с.Каменово

Невнимание и несъобразена с пътните условия скорост са вероятната причина 51 годишният водач на Опел-Астра, около 19:30часа на 24.01.2008г. да напусне пътното платно в зоната на десен завой в ляво по посока на движението си, като се блъска последователно в 2 дървета. В резултат на удара са пострадали возещите се в автомобила 23 годишен син на водача с наранявания по главата и 19 годишната му приятелка със счупен десен крак.



В зоната на последователните десен и ляв завои в западно от с.Каменово неведнъж са възниквали транспортни произшествия, в повечето случаи с човешки жертви.