петък, 7 март 2008 г.

ЖЕРТВИ НА ПЪТЯ

На 01.март.2008г. около 01часа на кръстовището на ул.П.Енев и ул.Цар Освободител в Нова Загора, лек автомобил Фолксваген-Голф, движещ се в посока от кв.6-ти към града с висока скорост не спира на знак "Стоп".



Навлизайки в кръстовището, удря отляво движещият се по главния път в посока север автомобил Пежо-406. В следствие на удара на място загива 18 годишният водач на Пежо-то, а возещият се на задната седалка 20г. пътник е откаран в МБАЛ-Сливен, в състояние на кома и опасност за живота.

След инцидента водача на Голфа, предизвикал произшествието избягва и се укрива у дома си в кв.6-ти. Няколко часа по-късно е установен, доведен в РПУ и изследван за наличие на алкохол в кръвта. Безотговорното и безразсъдно шофиране от млади мургави водачи с модерни автомобили и малък опит зад волана, за пореден път завършва с инцидент, за съжаление този път с невинни жертви.

Тревога будят зачестилите напоследък тежки транспортни произшествия в тъмната част на денонощието по ул.Цар Освободител с участие на водачи от гореупоменатата категория.