вторник, 27 април 2010 г.

Кражби на жици по селата


С повишаването на изкупната цена на цветните метали се наблюдава тенденция към зачестяване на кражбите на медни проводници от електрическите стълбове в селата.
В резултат на усилената работа по разкриване и предотвратяване на този вид посегателства бяха установени и задържани две отделни организирани групи. Едната от тях е действала предимно на територията на сливенската община и в частност на новозагорската. Втората група се състои от лица от гр.Стара Загора, които в продължение на 2 месеца са извършили множество кражби на медни електрически проводници от електроразпределителната мрежа на селата Съдиево, Каменово, Караново, Брястово, Асеновец, Полско Пъдарево, Загорци и Стоил войвода.
Установени са и извършителите на кражба на проводници от 3 междустълбия проводници от с.Езеро през изминалия уикенд. Въпреки множеството разкрити посегателства, сравнително високата изкупна цена на медта, както и нежеланието на изкупчиците на метали за сътрудничество с полицията са причина за продължаващите кражби.