неделя, 6 юли 2008 г.

Самоубийци на пътя

Алкохола, лекомислието и самоувереността се оказаха пагубни за водачи, пътници и пешеходци, през последните два дни.
В петък вечерта, около 22:15 след подобаваща почерпка, 57 годишния С.Х. от с.Каменово поема на вечерна разходка по асфалтовото платно на главен път II/66. На неосветен учасък от пътя е застигнат и ударен от товарен автомобил, вследствие на което почива.

В неделя, на 06.юли.2008г. на 5км западно от с.Питово водачът на лек автомобил Сеат с пловдивска регистрация предприема рискована маневра изпреварване в зоната на ляв завой и силно ограничена от крайпътната растителност видимост. Удря се челно движещия се насреща ТИР.

В резултат на удара, 34 годишният водач на лекия автомобил загива, излагайки на опасност и здравето и живота на своите родственици, возещи се в автомобила. Четиримата му спътници са откарани в МБАЛ-Сливен с множество фрактури и комоцио.

Играта на руска ролетка при подобен вид изпреварвания застрашава сериозно живота не само на безумците, но и на нищо неподозиращите съвестни и внимателни граждани, оказали се на пътя им. Крайно време е да се сложи край на това безумие - хазарт, чийто залог е собствения и на неподозиращите участници в движението живот ! Едва ли някой би желал да се озове на пътя на такива водачи.

Понякога на късметлиите им излиза късмета, във вид на 20 тонен ТИР...