събота, 21 февруари 2009 г.

Зимни условия


Вчера зимата отново напомни за себе си с обилен снеговалеж и силен вятър. След като обърнат автобус бе причина да бъде затворен пътя Нова Загора- Стара Загора близо до с.Любенова махала възниква друг инцидент между лек автомобил и ТИР. Мургави наши сънародници, натоварени на Ауди А4 се движат с несъобразена с пътните условия скорост. Северно от с.Любенова махала в зоната след лек десен завой навлизат в лявата лента за движение, като сев удрят в насрещно движещият се ТИР с великотърновска регистрация.
В резултат на произшествието са причинени значителни щети на товарния автомобил, а пътуващите в лекия автомобил са приети за лечение в МБАЛ Раднево и Нова Загора с множество наранявания. За пореден път подценяването на пътната обстановка и ниското ниво на квалификация на водачите са причина за тежко транспортно произшествие.

четвъртък, 19 февруари 2009 г.

Задържани крадци на злато от апартаменти

Вчера при опит да извършат кражба на пари и ценности от частен дом в Нова Загора бяха задържани две лица. У тях са открити цял арсенал всевъзможни средства за взломяване и отключване на врати. Предполага се, че множеството домови кражби на ценности и вещи от апартаменти в града ни, както и в съседни региони за последната година и половина са тяхно дело.