четвъртък, 24 февруари 2011 г.

Организирана незаконна сеч

До сега коментирахме предимно заслугите на ромското население в безогледното унищожаване на горите. Не само тази група действа безнаказано и поголовно. Особено в по-малките населени места пред очите на всички, представителите на местната власт дават също своя принос. Наред с немалкото си отговорности, кмета организира, подпомага и провежда незаконна сеч на дървен материал в големи размери. По първоначални данни става въпрос за 50-60 куб.м. дърва за огрев добити от горски масив в близост до населено място. Оказа се, че всичките му жители знаят за това, но никой не желае да свидетелства, било поради страх или липса на гражданска позиция и отговорност. По случая е образувано досъдебно производство.

вторник, 22 февруари 2011 г.

Контрабандни цигари в с.Дядово

Близо 2000 кутии цигари без акцизен бандерол бяха открити в плевник и специален тайник, находящ се в частен имот в с.Дядово. Същите са контрабандно внесени в страната и предназначени за търговия на черния пазар. Според обясненията на собственика ги е закупил по 2.50 лв. на кутия, и ги продава по 2.80 лв.

неделя, 20 февруари 2011 г.

Контрабандни цигари

Близо 1500 кутии цигари без акцизен бандерол бяха открити и иззети от служители на РУ-Полиция Нова Загора. Цигарите са били укрити в специално изработени тайници и фабричните кухини на лек автомобил Опел-Вектра. Извършителите на престъплението са двама 30-годишни жители на цветарския квартал в Нова Загора.