четвъртък, 3 септември 2009 г.

Загинал на пътя

Вчера около 17:30ч. след обяд на излизане от Нова Загора в посока гр.Раднево настъпва ПТП с лек автомобил Ауди 80. Тридесет и три годишния водач на Ауди-то, поради отклоняване на вниманието навлиза в десния банкет по посока на движението си. Прави опит да избегне канавката, рязко предприемайки маневра, при което губи управление над автомобила.
Навлиза обратно на пътното платно при странично приплъзване и пресичайки го, го напуска от ляво по посока на движение.

Прелитайки канавката и навлизайки в разораната нива се преобръща през таван и пада отново ма колелата си.

Возещият се на предна дясна седалка 60 годишен пътник - гръцки гражданин загива на място в следствие на инцидента. Возещия се на задната седалка пътник е откаран в болницата с комоцио.
Основната причина за настъпване на произшествието е отклоняване на вниманието на водача, а фаталния изход е резултат от неизползването на предпазен колан.
Бъдете внимателни когато шофирате и следете непрекъснато пътното платно!
Никога не настройвайте аудио или навигационната си апаратура по време на движение! Никога не се навеждайте да повдигате от пода изпаднали предмети по време на движение! Подобен миг невнимание е коствал живота на много хора.

понеделник, 31 август 2009 г.

Наркотик

Днес след подаден оперативен сигнал, автопатрулен екип от РУ-МВР-Нова Загора спира за проверка лек автомобил с ямболска регистрация с пътуващи в него две лица. При проверката в автомобила са открити 9 дози хероин.
Това не е първия случай при който лица от други региони посещават югозападните покрайнини на града ни с цел набавяне на наркотик. Независимо от засилените мерки за контрол на наркотрафика и наскоро проведените в тази връзка операции, в споменатата част на града продължават да се разпространяват наркотични вещества.