събота, 28 февруари 2009 г.

22-годишен младеж загина на пътя

Снощи около 20:00 часа двама младежи, след почерпка на барче в с.Коньово потеглят към Нова Загора с "наточено" BMW-318. На пътя преди с.Съдиево, излизайки от ляв завой с несъобразена скорост, BMW-то навлиза в десния банкет, поднася и излита от пътя в ляво по посока на движение. Попадайки в канавката се преобръща неколкократно.

Поради неизползването на обезопасителен колан возещият се до водача младеж изхвръква от автомобила, след което е затиснат от него. При проверката за употреба на алкохол с "Дрегер" на водача е отчетено 0,9/1000.

вторник, 24 февруари 2009 г.

Масова незаконна сеч на борове


Едно от най-красивите кътчета на община Нова Загора, а именно - с.Баня предстои в скоро бъдеще да придобие пустинен вид. Неграмотните мургави наши сънародници, населяващи това райско кътче са причина красивата борова гора да остане като спомен в историята.

Голяма част от тях са вече осъждани за това престъпление, макар и символично, но въпреки това продължават да унищожават горите. Безсилието на закона е причина това безобразие да продължава. Наложените глоби от по няколко стотин лева не са в състояние да променят нещо. Всеки втори има в дома си моторна дърворезачка. Независимо от видимата цел на притежаването й липсва законово основание за притежаването им и дори изземването при доказани престъпления.

Пожар в старата мелница

Вчера около обядсградата на старата мелница, южно от ЖП-гара изгоря. Днес сред догарящите руини бе извършен оглед на местопроизшествието. Предстои да бъдат установени причините за възникване на пожара.