петък, 17 април 2009 г.

Вредите от алкохола


Въпреки непрекъснатите проверки и немалките санкции на водачите, една от най-често срещаните причини за тежки транспортни произшествия си остава алкохола и в частност рома ( тук двусмислието е недвусмислено). Вечерта на 15.04 около 21 часа порядъчно почерпен мургав наш сънародник от с.Коньово се качва на чужд автомобил. Нахвърля в багажника дърва, отрязани от близката кория с помощта на моторен трион и доволен от извършеното запрашва през селото. За нещастие и най-правата селска улица вероятно му изглежда "накъдрена", в следствие на алкохола, след като излиза от очертанията й. Сбира на куп няколко стълбчета и телена ограда и паркира в селски навес - директно през стената.
При удара 45 годишния водач получава сериозни травми и е откаран в МБАЛ-Сливен с опасност за живота. Вероятно и в този случай се касае за Божия намеса в земните дела... Нанесените щети по горските масиви, потрошената чужда кола, съборения сайвант на самотно живущ инвалид и опасното шофиране в нетрезво състояние (не за пръв път) са наказани подобаващо.
Поредният случай е показателен защо сред множеството обезверени от родното ни правосъдие, броя на религиозно вярващите нараства.