събота, 31 октомври 2009 г.

РАЗКРИТИ КРИМИНАЛНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

През изминалите две денонощия бяха разкрити извършителите на поредица кражби на акумулаторни батерии от паркирани леки и товарни автомобили на територията на община Нова Загора. Кражбите са извършвани в продължение на около месец предимно в тъмната част на денонощието или в ранните следобедни часове. Характерно е използването на инструменти при отваряне на капака и демонтажа на акумулатора, без оставяне на следи от груб взлом. Откраднатите акумулаторни батерии били предавани на различни пунктове за изкупуване на метали, като вторични суровини.
Разкрити и задържани са също и извършителите на поредица взломни кражби от магазини на територията на града. Предмет на посегателство при тях са представлявали намиращите се банкноти и едри монети от чекмеджетата на касите, цигари и други необемисти вещи. Кражбите са извършвани в тъмната част на денонощието в интервала между 3 и 4 часа. Проникването в магазините е ставало предимно чрез грубо взломяване на входните врати, като времето им на престой в магазина не дадхвърля 10-15 скунди. По този начин са извършили кражби, включително и от обекти, защитени от СОД.
За пореден път е задържан известен разпространител на марихуана от Нова Загора. Този път в дома му са открити близо 200 грама сух материал, според него закупен онлайн.

Извършителите на всички разкрити престъпления са "стари познайници" и са задържани за пореден път за срок от 24 до 72 часа. През това време се очаква известно затишие в криминалните хроники. За съжаление след изтичането на тези срокове, дори и евентуално осъдени отново на пробация крадците ще се движат сред нас, набелязвайки поредната си жертва.

6 коментара:

Анонимен каза...

Добре де,ами след като са стари познайници на полицията,вкарайте ги в затвора!В Нова Загора нямате ли полиция,тази полиция няма ли началник,нямате ли съд?
Ако имате,какви малоумни неща публикувате тогава?

Анонимен каза...

Полицията вкарваше в затвора по времето на социализма. Сега е домокрация. Сега имаме "независима" съдебна система. Полицаите, които си изпълняват съвестно задълженията ги вкарва в затвора, а престъпниците не.
Ако все пак коментара Ви звучи налудничаво, вероятно не живеете в България.

Анонимен каза...

hahahah mn s malko sa ta fanali we me4o !!!! :D:D:D::D

Анонимен каза...

Narkumaniii

Анонимен каза...

momcheto ne e dilar na marihuana nqma nishto taova chudite se kakvo da napishete vie ste po golemi banditi i bokluci ot tezi hora vishte se dobre mishki

Анонимен каза...

s malko mi az mnogo nqmam