вторник, 19 януари 2010 г.

Поредица от катастрофи

През вчерашния и днешния ден настъпиха редица пътно-транспортни произшествия, част от които съпроводени с телесни повреди и значителни материални щети.

Движещ се на заден ход по странични огледала за задно виждане микробус застига възрастна жена, вървяща по средата на платното за движение. Жената е прегазена и остава да лежи затисната под автомобила. Едва след повдигането му с помощта на крик е извадена изпод него и откарана в МБАЛ със счупен крак и контузии по главата.

Млад водач на л.а. Мазда, се движи на юг по ул.Цар Освободител. При навлизането в левия завой до хлебозавода с несъобразена скорост внезапно решава да спре. При натискане на спирачката върху мокрия асфалт автомобила продължава движението си направо, напускайки платното за движение и помитайки паркираните северно от магазина на хлебозавод "Яница" автомобили.

Водача на "баничарка" Форд-Транзит, движейки се в посока север на около 200м преди с.Любенова махала губи управление на автомобила в зоната на плавен ляв завой. При излизане от завоя се оказва в лявата (насрещна) лента за движение и удря челно движещия се срещу него л.а.Опел-Вектра.
Основната причина за зачестилите произшествия са валежите от дъжд и сняг. Болшинството от водачите от района на Нова Загора са видимо неподготвени за управление на автомобил в истински зимни условия. Наред с това отново липсва организация за поддръжката на пътищата в общината. Почистването започва едва след като пътя се задръсти с колони от ТИР-ове и настъпи инцидент. Необходима е специална молба-покана към отговорниците за да бъдат взети мерки по снегопочистването.

Няма коментари: