събота, 19 февруари 2011 г.

Измамници по търговските обекти


Измамите по търговски обекти, които сме коментирали и преди, особено зачестиха през последните няколко дни., Днес при опит да извършат поредната подобна измама бяха задържани двама от тях. Същите са многократно криминално проявени и осъждани за множество измами. Придвижват се с маслено зелено Рено-Еспейс със софийска регистрация.


Най-общо схемата на измамата се състои в опит да бъде развалена или уедрена сума пари или закупуване на евтина стока при заплащане с "едра" банкнота да се вземат и връщат неколкократно пари от банкноти с различен номинал. С това се цели да се въведе в заблуждение касиера (продавача), като в крайна сметка остава излъган с трицифрена сума. Ако сте станали жертва на подобна измама или са се опитали да Ви измамят по подобен начин, или се съмнявате, че в момента се извършва опит за такава измама, не се колебайте да сигнализирате за това полицията! Ще имаме грижата да информираме за новопоявилите се измамници в града, а Вие сигнализирайте, ако ги забележите относво!

4 коментара:

Анонимен каза...

V Pazardjik bqhme izmameni ot tozi ciganin sus 100 lv. po shemata "trqbvat mi po 20 lv. za svatba". Radvame se che sa zloveni...i vse pak sled kato sa recidivisti kakvo praviat na svoboda vse oshte?

Анонимен каза...

Полицията не може да ги задържи за повече от 24 часа. След това думата има правосъдието - Родното-българско правосъдие...

А.Джамбазов каза...

Моля да ни изпратите повече данни (дата, място-търговски обект, подавали ли сте жалба и в кое РУП или РП)за извършената спрямо Вас измама.
Можете да се свържете с нас на служебен тел. 0457/22711 - вътр.219 или на ел.поща adjambazov@gmail.com .
Надяваме се, че събраната информация за извършените множество престъпления ще повлияе на решението на магистратите!

Анонимен каза...

За съжаление не подадохме жалба- нямахме нищо-нито номер на кола, нито подробно описание, но сега като го видях-няма съмнение...стана толкова бързо, а имаше и доста работа! А и да си призная беше доста срамно да се хвана на този "дядка".:)Иначе стана през ноември ако не се лъжа, а обекта е аптека.